Opleiding Meten voor Kadaster 1C

Landmeetkundige en Geo Informatie diensten moeten weten hoe het kadaster de meting inricht voor akteposten.Daarbij komt aan de orde het vastleggen van kadastrale grenzen zodat deze gereconstrueerd kunnen worden, de bijhouding van de kadastrale kaart. Om aan deze doelstellingen te kunnen voldoen moet er kennis zijn van de hoofdregels van de HTW. Hoe de topografie in de directe nabijheid van een kadastrale grens moet worden opgenomen. Hoe de metingen moeten worden opgenomen. De metingen moeten worden uitgevoerd en gecontroleerd. Hoe de aanwezige aansluitingspunten in de meting moeten worden opgenomen.

Doel

Metingen uitvoeren voor het Kadaster, conform vereiste richtlijnen van het Kadaster.

Voor wie?

Medewerkers Geo-informatie, Gemeenten, Landmeetkundige- en ingenieursbureaus.

Inhoud

In deze 3 dagen gaan wij de theorie en de praktijk geoefende oefeningen op ons meettrein toepassen in de praktijk van ons gelegen dorp. Wordt deze opleiding gegeven op een gemeenten of bedrijf, dan zullen deze dagen verzorgt worden in de plaats van de gemeente of van het bedrijf. Op deze manier zullen deelnemers ervaren dat deze praktische dagen dient als een verlengstuk naar de eigen praktijk van het meten voor het Kadaster.Tijdens deze praktijkdagen mag er gewerkt worden met eigen apparatuur, dat geldt ook voor module 1A en 1B.

Werkwijze

De bijeenkomsten bestaan voor 50% uit theorie en voor 50% uit praktijkopdrachten. De hiervoor benodigde apparatuur wordt ter beschikking gesteld. Na elke bijeenkomst moet u thuis studieopdrachten uitvoeren.

Toelatingsvoorwaarden

Opleiding Meten voor Kadaster 1B

Laat uw bericht achter